Maliny faszerowane miodem podane w śmietanie

Uff dawno nie pisałem o garach ale dziś wręcz muszę bo to absolutnie obłędny deser wart utrwalenia.

maliny faszerowane miodem w śmietanie

Jeśli masz osobę dla której warto zmitrężyć w kuchni trochę czasu to poniższy przepis będzie jak znalazł :) W sumie same zdrowe składniki, na dodatek zmieszane smakują mega.

  • Świeże maliny
  • miód (ja wziąłem rzepakowy)
  • śmietana lub jogurt grecki

Do maliny w miejsce po szypułce delikatnie wciskamy trochę miodu. Ja specjalnie wybrałem rzepakowy bo jest delikatny i gładki w smaku, a co równie ważne nie wyleje się z owocu :)

Na dno filiżanki wlałem trochę śmietany (choć po namyśle stwierdzam że jogurt grecki byłby lepszy). Napełnione miodem maliny układam w kwiatuszek na śmietanie w filiżance. Z taką potrawą na spokojnie można iść zapewniać kogoś o swym gorącym uczuciu.

maliny z miodem w śmietanie

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *