Pyszne racuchy

Wyobraźcie sobie że przez ponad 30 lat nie lubiłem racuchów.

Jest to zatrważające jak zła kuchnia w dzieciństwie rzutuje na dorosłego człowieka. Moja Matka robiła często „racuchy” a poza nimi nie było co jeść. Problem z jej racuchami był tylko jeden, były ohydne – takie śmierdzące drożdżami podeszwy. Zamiast zrobić wszystko jak trzeba, dać czas zaczynowi i ciastu racuchowemu na wyrośnięcie Matka sypała więcej drożdży i zanim drożdże zaczęły pracować już je smażyła.

Dziś opiszę jak zrobić pyszne racuchy które mają chrupiącą skórkę i mięsisty środek.

racuchy-z-rodzynkami[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]

  • Kategoria: Obiad
  • Koszt: 7 zł
  • Łatwość: łatwe
  • Kuchnia: Lukrecjusza
  • Przygotowanie: 20 minut
  • Smażenie: 20 minut
  • Czas ogółem: 40 minut
  • Ilość porcji 5
  • Kalorie: 740 kcal/porcja

Składniki: Czytaj dalej