Wyobraźcie sobie że przez ponad 30 lat nie lubiłem racuchów.
Jest to zatrważające jak zła kuchnia w dzieciństwie rzutuje na dorosłego człowieka. Moja Matka robiła często „racuchy” a poza nimi nie było co jeść. Problem z jej racuchami był tylko jeden, były ohydne – takie śmierdzące drożdżami podeszwy. Zamiast zrobić wszystko jak trzeba, dać czas zaczynowi i ciastu racuchowemu na wyrośnięcie Matka sypała więcej drożdży i zanim drożdże zaczęły pracować już je smażyła.
Dziś opiszę jak zrobić pyszne racuchy które mają chrupiącą skórkę i mięsisty środek.
[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]
- Kategoria: Obiad
- Koszt: 7 zł
- Łatwość: łatwe
- Kuchnia: Lukrecjusza
- Przygotowanie: 20 minut
- Smażenie: 20 minut
- Czas ogółem: 40 minut
- Ilość porcji 5
- Kalorie: 740 kcal/porcja
Składniki: Czytaj dalej