Szybka szarlotka dla mamy

Szarlotka się piecze więc można pisać notkę.
Idę dziś na święto szarlotki do biblioteki. Tak, tak biblioteka to nie tylko książki. Ponieważ chcę zanieść coś, to tak na szybkensa „piekę szarlotkę”. Jest to właściwie przecier jabłkowy zapieczony na herbatnikach, ale jak byłem dzieckiem uwielbiałem ten smak, zresztą nadal uważam że to doskonały przepis na prostą szarlotkę. Nie znam szybszego i łatwiejszego w wykonaniu ciasta. Jest to doskonały przepis na pierwsze prawdziwe ciasto początkującego kucharza. Każdy już potrafiący czytać jest w stanie zrobić to „ciasto dla mamy, taty, babci czy dziadka” samodzielnie, oczywiście przy wsparciu dorosłego w obsłudze piekarnika ;). To dobry starter w świat kucharzenia bo zawsze się udaje.
Szarlotka podkład z herbatników[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]

  • Kategoria: Ciasto
  • Koszt: 8 zł
  • Łatwość: proste
  • Kuchnia: Lukrecjusza ;)
  • Przygotowanie: 5 minut
  • Pieczenie: 25 minut
  • Czas ogółem: 30 minut
  • Ilość porcji: 8
  • Kalorie: 225 kcal/porcja

Składniki: Czytaj dalej