Tost z bułki

Rano zachciało mi się tosta :) Ponieważ chleb tostowy się skończył kilka dni temu zastosowałem wypróbowany już wiele razy patent na tost z serem. Zamiast pieczywa tostowego wziąłem kajzerkę nafaszerowałem wędliną, żółtym serem i lu do tostera :D

Kto powiedział że #tost na #śniadanie musi być z pieczywa tostowego? #breakfast #foodporn

Kto powiedział że tost na śniadanie musi być z pieczywa tostowego?

Taki tost z bułki to się zawsze udaje. Co prawda gorąca chrupiąca skórka bułki jest trochę twardsza niż ta z chleba tostowego, ale naprawdę różnica jest aż tak wielka ;)

Ja zazwyczaj do środka wkładam tylko żółty ser i jakąś szynkę czy golonkę prasowaną, kuchcik za to smaruje jeszcze masłem.

Doskonale mi dziś ten tost smakował z ubiegłoroczną doskonałą dynią w occie, której uchowały się jeszcze 2 słoiczki choć niebawem będzie już nowa!

Warto trochę kajzerkę najpierw przygnieść, żeby potem toster łatwiej dało się zamknąć.

 

Zestaw na śniadanie

Taki letni pomysł na zestaw śniadaniowy wygrzebałem w fotkach.

Zestaw na śniadanie

Swoją drogą to zawsze zaskakuje mnie koniec malin, truskawek, porzeczek itd.

Co roku obiecuję sobie najeść się ich do syta w sezonie, narobić przetworów, ale jakoś nie bardzo mi to wychodzi.

Jako że problem postawiony pozostaje działać! Ogłaszam uroczyście „rok dyni” ;) przerobię trochę różnych dyniowych przepisów, obiecuję solennie dusić, marynować i gotować. Jak się jakiś przepis sprawdzi to wrzucić na bloga ku pożytkowi ogółu a zwłaszcza własnej pamięci.

Będę niczym rozpalony walką Dyniagator w najgorętszej postaci.

Ceny jedzenia Warszawa maj

Pieczywo
Bułka Grahamka – 0,85 zł
Chleb Dworski – 7,15 zł
Chleb Rodzinny – 3,75 zł
Chleb Wileński – 3,89 zł

Nabiał
Jogurt Owocowy Brzoskwiniowy Sanok – 2,59 zł
Jogurt Bałkański Alpan – 2,95 zł
Serek Wiejski Light Piątnica – 2,05 zł
Serek Homogenizowany Waniliowy Garwolin – 2,49 zł
Serek Homogenizowany Waniliowy Mlekpol – 2,45 zł
Ser Twarogowy Półtłusty Czarnków – 3,29 zł

Mięsa, wędliny
link do całego wpisu “Ceny jedzenia Warszawa maj” »