Pomidorki na wynos, w sam raz na jakieś party czy zabawą sylwestrową.
Ładnie się prezentują ale niestety przygotowanie pomidorków jest dość pracowite na dodatek bazylia więdnie dość szybko, więc nie jest to moja ulubiona w wykonaniu przekąska.
Smak posiada doskonały jak się dopasuje odpowiednią ilość sera do pomidorka (żeby nie było za słone) i podkreśli aromatem świeżej bazylii.
[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]
- Kategoria: Przekąska
- Koszt: 14 zł
- Łatwość: proste
- Kuchnia: Lukrecjusza
- Przygotowanie: 40 minut
- Czas ogółem: 40 minut
Składniki:
- pomidorki koktajlowe
- ser feta
- świeże listki bazylii
Przepis:
Pomidorki tniemy na pół, wybieramy miąsz. Ser kroimy w kostkę, owijamy listkiem bazylii i wsadzamy w czarkę z pomidora.
Porady:
Jeśli pomidorki nie chcą stać same z siebie ścinamy cienki plasterek od spodu.
Super pomysł na podanie, uwielbiam takie połączenie, tylko zamiast fety wolę ser Bałkański(np.z lidla), jest trochę delikatniejszy:)
Jak to w kuchni każdy ma inny smak :)
W sumie to chyba każdy biały ser będzie pasował, ostrowia z ziołami też się sprawdziła dobrze.