Tost z bułki

Rano zachciało mi się tosta :) Ponieważ chleb tostowy się skończył kilka dni temu zastosowałem wypróbowany już wiele razy patent na tost z serem. Zamiast pieczywa tostowego wziąłem kajzerkę nafaszerowałem wędliną, żółtym serem i lu do tostera :D

Kto powiedział że #tost na #śniadanie musi być z pieczywa tostowego? #breakfast #foodporn

Kto powiedział że tost na śniadanie musi być z pieczywa tostowego?

Taki tost z bułki to się zawsze udaje. Co prawda gorąca chrupiąca skórka bułki jest trochę twardsza niż ta z chleba tostowego, ale naprawdę różnica jest aż tak wielka ;)

Ja zazwyczaj do środka wkładam tylko żółty ser i jakąś szynkę czy golonkę prasowaną, kuchcik za to smaruje jeszcze masłem.

Doskonale mi dziś ten tost smakował z ubiegłoroczną doskonałą dynią w occie, której uchowały się jeszcze 2 słoiczki choć niebawem będzie już nowa!

Warto trochę kajzerkę najpierw przygnieść, żeby potem toster łatwiej dało się zamknąć.

 

Lubie lajki i plusy :) kliknij i daj znać innym...

Zobacz też:

Jedna myśl nt. „Tost z bułki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *