Sobota i niedziela upłynęły mi pod znakiem kruchych ciasteczek o aromacie lekko cytrynowym.
Ciacha wyszły fajne w smaku, słodkie o delikatnej nucie cytryny w tle. Aromat cytryny nasilał się w miarę leżakowania w puszce. Do zrobienia ciastek natchnęły mnie dwa przepisy z bloga Mała Cukierenka złapałem koncepcję startej skórki cytrynowej zaś przepis na ciastka zaczerpnąłem od Słodkich Fantazji. Sobotnie ciastka strasznie marnie się gniotły, prawdopodobnie z powodu mąki wrocławskiej. Ciasto pękało wcale nie było elastyczne do tego stopnia że musiałem dolać sporo oleju podczas zagniatania żeby cokolwiek z niego wyszło. Niedzielne ciasto gniotło się już poprawnie bo mąka była inna.
[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]
- Kategoria: Ciasto
- Koszt: 5 zł
- Łatwość: proste
- Kuchnia: Lukrecjusza
- Przygotowanie: 10 minut
- Pieczenie: 15 minut
- Czas ogółem: 25 minut
Składniki: Czytaj dalej