Tydzień dyni dzień kolejny. Dziś proponuję dynię na kwaśno – ostro, doskonale pasuje jako dodatek obiadowy np. do odsmażanych w talarkach ziemniaków i gotowanego mięsa.
Natchnienie aby zrobić z dyni dodatek do obiadu spadło na mnie nagle, przecież nie muszę robić wyłącznie dań głównych z dyni. Szybkie wertowanie sieci wskazało inspirujący przepis. Jak to zwykle ja nie trzymałem się ściśle bo i po co? Kuchnia dla mnie to miejsce na swobodną kreację, można miksować składniki do woli.
[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]
- Kategoria: Obiad
- Koszt: 5 zł
- Łatwość: proste
- Kuchnia: Lukrecjusza ;)
- Przygotowanie: 5 minut
- Duszenie: 20 minut
- Czas ogółem: 25 minut
- Ilość porcji: 3
- Kalorie: 100 kcal/porcja
Składniki: Czytaj dalej