Proste, twarde, męskie śniadanie, zbytnio nie ma co opisywać bo fotka pokazuje wszystko. Kiełbasa podwawelska w plastrach podsmażona dość mocno na smalcu, do tego większy pomidor w cząstkach i oczywiście świeży chleb w grubej pajdzie :)
[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]
- Kategoria: Przekąska
- Koszt: 8 zł
- Łatwość: proste
- Kuchnia: Lukrecjusza ;)
- Przygotowanie: 1 minuta
- Gotowanie: 4 minut
- Czas ogółem: 5 minut
- Ilość porcji: 1
Składniki:
- chleb z siemieniem gruba pajda
- kiełbasa podwawelska 200 g
- spory pomidor
- smalec
Przepis:
Kiełbasę kroimy w grubsze plastry 7-9 mm i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smalcu ma być co najmniej tyle żeby całe dno patelni było pokryte jego rozpuszczoną warstwą (jak będzie więcej nie zaszkodzi). Kiełbasę smażymy na niezbyt wielkim ogniu tak żeby się nie spaliła a zrobiła chrupiąca. Jak krążki się zaczną wywijać przekładamy na druga stronę i obsmażamy dalej.
Porady:
Lepiej smażyć bez pokrywki (choć pryska) bo wtedy kiełbasa jest smaczniejsza, bardziej chrupiąca.
I believe avoiding refined foods is the first step to be able to lose weight. They can taste beneficial, but refined foods currently have very little nutritional value, making you take more in order to have enough strength to get over the day. Should you be constantly taking in these foods, transferring to whole grains and other complex carbohydrates will assist you to have more strength while taking in less. Thanks alot : ) for your blog post.
Thank you for your comment. Of course, I agree that raw food is more valuable than ready meals. As for weight loss is a well … Should I lose some.