Duszona dynia na ostro

Tydzień dyni dzień kolejny. Dziś proponuję dynię na kwaśno – ostro, doskonale pasuje jako dodatek obiadowy np. do odsmażanych w talarkach ziemniaków i gotowanego mięsa.

Natchnienie aby zrobić z dyni dodatek do obiadu spadło na mnie nagle, przecież nie muszę robić wyłącznie dań głównych z dyni. Szybkie wertowanie sieci wskazało inspirujący przepis. Jak to zwykle ja nie trzymałem się ściśle bo i po co? Kuchnia dla mnie to miejsce na swobodną kreację, można miksować składniki do woli.

Duszona dynia na ostro

[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]

  • Kategoria: Obiad
  • Koszt: 5 zł
  • Łatwość: proste
  • Kuchnia: Lukrecjusza ;)
  • Przygotowanie: 5 minut
  • Duszenie: 20 minut
  • Czas ogółem: 25 minut
  • Ilość porcji: 3
  • Kalorie: 100 kcal/porcja

Składniki: link do całego wpisu “Duszona dynia na ostro” »