Ser biały imbirowy

Najlepsze smaki wychodzą ot tak, bez przygotowanie i planowania. Weźmy dzisiejsze drugie śniadanie. Sam nie wiedziałem co bym zjadł, mięsa nie…, słodyczy nie…, hardkor jakiś… pomysłu żadnego. Skoro tego nie, tamtego też nie, został ser biały. Tylko z czym by tu go zmieszać? Kupując rano chleb w oko wpadł mi imbir, a że doś dawno go już nie miałem więc go kupiłem.  Imbir okazał się rewelacyjny w połączeniu z białym serem. Po dodaniu  czosnku taki ser stał się bardzo odświeżającym a zarazem delikatnie ostrym dodatkiem do pieczywa.

Kanapka z serem imbirowym[starrater tpl=46 style=’pumpkin' size=’16′]

  • Kategoria: Przekąski
  • Koszt: 8 zł
  • Łatwość: proste
  • Kuchnia: Lukrecjusza ;)
  • Przygotowanie: 5 minut
  • Gotowanie: 0 minut
  • Czas ogółem: 5 minut
  • Ilość porcji: 8
  • Kalorie: 90 kcal/porcja

Składniki:

  • ser biały półtłusty 250 g
  • śmietana 12% 3 łyżki
  • sól
  • imbir 1 łyżeczka
  • pieprz czarny 1 łyżeczka
  • czosnek 1 ząbek

Kanapka z serem imbirowym tapeta

Przepis:

Imbir obrać ze skórki i zetrzeć do miski. Ząbek czosnku bez łuski przecisnąć przez praskę i dosypać łyżeczkę świeżego grubo mielonego pieprzu. Włożyć do miski ser biały i 3 łyżki śmietany i widelcem rozdrobnić a potem dokładnie wymieszać. Dosypać soli według własnego smaku.

Porady:

Imbir najprościej jest oskrobać jak marchewkę.

Translate
The best flavors come out just like that, without preparation and planning. Take today’s lunch. I do not know what I ate meat … no, no … sweets, hardkor a … no idea. If not, then not, was cottage cheese. Only with which to mix it here? Buying bread in the morning, I came up with ginger eye, and that the long-DOS did not have it anymore so I bought it. Ginger turned out sensational, combined with white cheese. When you add the garlic cheese became very odświerzającym and gently spicy addition to bread.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *