Psycholodzy twierdzą że trzeba się nagradzać, dlatego obiecałem sobie prezent z okazji 50 opublikowanych wpisów i właśnie dotarł :D
Prezentem jest książka „Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła” autorstwa Nicole S. Young wydana przez Helion ISBN 978-83-246-3859-8. Opis książki i udostępnione fragmenty zaciekawiły mnie do tego stopnia że postanowiłem ją kupić.
Na pierwszy rzut oka zdaje się że jednak ilość opisów jak w fotoshopie poprawiać fotki jest zbyt duża do ilości informacji o technice robienia zdjęć, ale na recenzję czy warto ten ładnie wydrukowany poradnik kupić będziecie musieli trochę jeszcze poczekać.
W książce jest duuużo pełnostronicowych zdjęć co jest zrozumiałe i pożądane, ale wstępnie odnoszę wrażenie że jednak następuje przesadyzm i właściwej treści (jak robić zdjęcia jedzeniu) nie ma zbyt wiele.
Oki koniec wpisu, zabieram się za czytanie zobaczymy co nowego się nauczę i jak to wpłynie na moje zdjęcia jedzenia.
Pingback: Mleko z masłem i miodem | Lukrecjusz w kuchni