Brownie z jabłkami

Takie brownie to doskonałe ciasto na deszczowy dzień. Pachnie czekoladą i jabłkami. Przekazuje swoje pozytywne wibracje każdemu kto się na nie skusi.

Brownie z jabłkami

[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]

  • Kategoria: Ciasto
  • Koszt: 25 zł
  • Łatwość: umiarkowane
  • Kuchnia: Polska
  • Przygotowanie: 30 minut
  • Pieczenie: 40 minut
  • Czas ogółem: 1 godzina 10 minut
  • Ilość porcji: 8
  • Kalorie: 310 kcal/porcja
Domyślnie jest to ciężkie ciasto, wilgotne, aromatyczne i trochę kleiste. Jeżeli ktoś woli bardziej suche to wystarczy trzymać dłużej w piekarniku (ale obniżając trochę temperaturę pieczenia). Jabłka wypływają na wierzch ciasto jest mocno słodkie.

Składniki: link do całego wpisu “Brownie z jabłkami” »

Papierówki – kompot

Dzisiejszy dzień zdominowały papierówki, takie małe zielone jabłuszka pełne kwasu i smaku zarazem.

Papierówki zielone jabłka

Z ilości jabłek widocznej na zdjęciu (8 sztuk) powstał słoik duszonych jabłek i litr kompotu.

Za 2 złote czyli taniej niż woda smakowa w sklepie mam litr napoju który nie zwiera sztucznie rozpuszczonych enzymami  ogonków, pestek, koszyków nasiennych i połowy tablicy Mendelejewa (jak napoje rodem z fabryk) a na dodatek słoik smacznego przetworu który będzie jak znalazł w okolice imienin.

Przepis na duszone jabłka podam kiedy indziej, dziś zachęcam do zrobienia kompotu.

Na mój kompot jabłkowy składają się: link do całego wpisu “Papierówki – kompot” »