Ser biały imbirowy

Najlepsze smaki wychodzą ot tak, bez przygotowanie i planowania. Weźmy dzisiejsze drugie śniadanie. Sam nie wiedziałem co bym zjadł, mięsa nie…, słodyczy nie…, hardkor jakiś… pomysłu żadnego. Skoro tego nie, tamtego też nie, został ser biały. Tylko z czym by tu go zmieszać? Kupując rano chleb w oko wpadł mi imbir, a że doś dawno go już nie miałem więc go kupiłem.  Imbir okazał się rewelacyjny w połączeniu z białym serem. Po dodaniu  czosnku taki ser stał się bardzo odświeżającym a zarazem delikatnie ostrym dodatkiem do pieczywa.

Kanapka z serem imbirowym[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]

  • Kategoria: Przekąski
  • Koszt: 8 zł
  • Łatwość: proste
  • Kuchnia: Lukrecjusza ;)
  • Przygotowanie: 5 minut
  • Gotowanie: 0 minut
  • Czas ogółem: 5 minut
  • Ilość porcji: 8
  • Kalorie: 90 kcal/porcja

Składniki:

  • ser biały półtłusty 250 g
  • śmietana 12% 3 łyżki
  • sól
  • imbir 1 łyżeczka
  • pieprz czarny 1 łyżeczka
  • czosnek 1 ząbek

Kanapka z serem imbirowym tapeta

Przepis:

Imbir obrać ze skórki i zetrzeć do miski. Ząbek czosnku bez łuski przecisnąć przez praskę i dosypać łyżeczkę świeżego grubo mielonego pieprzu. Włożyć do miski ser biały i 3 łyżki śmietany i widelcem rozdrobnić a potem dokładnie wymieszać. Dosypać soli według własnego smaku.

Porady:

Imbir najprościej jest oskrobać jak marchewkę.

Translate
The best flavors come out just like that, without preparation and planning. Take today’s lunch. I do not know what I ate meat … no, no … sweets, hardkor a … no idea. If not, then not, was cottage cheese. Only with which to mix it here? Buying bread in the morning, I came up with ginger eye, and that the long-DOS did not have it anymore so I bought it. Ginger turned out sensational, combined with white cheese. When you add the garlic cheese became very odświerzającym and gently spicy addition to bread.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *