Wina Urugwaju degustacja

Ostatnio miałem mały dylemat czy iść z warszawskimi blogerami kulinarnymi na sushi czy na degustację win z Urugwaju. Wybrałem jednak wina. Nie dlatego że jestem jakimś wielkim entuzjastą wina, ale muszę się trochę podszkolić w tej dziedzinie.
degustacja win Don Pascual z Urugwaju

Degustacja miała miejsce w siedzibie Agory co bardzo mnie ucieszyło lubię ich darmowe WIFI, dobre nagłośnienie i wolną przestrzeń. Niestety nie miałem ze sobą sensownego aparatu co widać na ipadowych fotkach.

Idąc na degustację miałem nadzieję że więcej się dowiem o winach i nie zawiodłem się. Może koneserzy byli rozczarowani ale jak dla mnie było sporo wiedzy przydatnej. Jak choćby to że winogrona na te wina są zbierane i sortowane ręcznie.

Jako link do całego wpisu “Wina Urugwaju degustacja” »

Dynia pieczona

Dzisiaj upiekłem 2 blachy dyni w plastrach. Jedną blachę dyni na ostro, drugą na słodko. Nie powiem całkiem smaczne to wyszło, zdecydowanie dynię na słodko upiekę ponownie. Dynia na ostro sprawdziła się bardzo dobrze jako dodatek do kotleta mielonego. Dynia na słodko zaś jako delikatny deser. Na pomysł pieczenia dyni trafiłem początkowo u Alicji a Bea przekonała mnie że warto upiec dynię już dziś :) Banalnie prosta sprawa (pokroić dynię, posmarować, posypać i upiec) a jaka smaczna!

Dynia pieczona na słodko przygotowanie[starrater tpl=46 style=’pumpkin’ size=’16’]

  • Kategoria: Dodatki
  • Koszt: 5 zł
  • Łatwość: proste
  • Kuchnia: Lukrecjusza ;)
  • Przygotowanie: 5 minut
  • Pieczenie: 40 minut
  • Czas ogółem: 45 minut
  • Ilość porcji: 8
  • Kalorie: 135 kcal/porcja

Składniki: link do całego wpisu “Dynia pieczona” »